
Králem majálesu v Olomouci bude hudebník Petr Fiala
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…
foto: Martin Složil
30. 11. 2019 - 12:00
Úrodnou Hanou proslavily nejen lidové zvyky a bohaté kroje, ale také některé gastronomické speciality. Tou nejznámější jsou určitě tvarůžky, lehký sýr z odtučněného mléka. Hanácká kuchyně toho ale nabízí daleko víc. V historie se v této oblasti jedlo prosté a jednoduché jídlo, maso si naši předci dopřávali hlavně při velkých událostech. Základ hanáckého jídelníčku tak tvořily kaše, polévky a především lahodné omáčky, ze sladkých jídel pak nejrůznější buchty a koláče.
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…
Osmdesáté výročí konce druhé světové války a osvobození našich zemí od nacistické okupace si různou…
Jeseník - Výskyt kriticky ohroženého puštíka bělavého potvrdili ornitologové během letošního…
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
Skvrny na středověkých lékařských knihách mohou vědcům poskytnout informace o složení tehdejších…
Olomouc - Jarní výstava Flora Olomouc letos nabídne návštěvníkům neopakovatelný zážitek –…