Lanýžové degustační menu

Vaříme s Večerníkem: Brokolicový krém

Vaříme s Večerníkem: Brokolicový krém

foto: Pixabay

26. 03. 2022 - 09:00

Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete rychle, snadno a výsledek stojí za to. Dneska si ukážeme, jak připravit výbornou brokolicovou polévku. Co k tomu budeme potřebovat?

Suroviny:
brokolice
smetana k vaření
sůl
pepř
česnek

Omyjeme si brokolici a nalámeme ji na kousky. Ty dáme do velkého hrnce, do kterého nalijeme vodu asi do tří čtvrtin. Ve chvíli, kdy začne voda vřít, ztlumíme a necháme brokolici přibližně 20 minut vařit, aby byla měkká.
 
Když bude brokolice dostatečně měkká, vezmeme si ponorný mixér a brokolici v hrnci s vodou pořádně rozmixujeme. Oheň si můžeme na tu dobu vypnout, zapneme jej při přidávání dalších ingrediencí. Jak bude vše pořádně rozmixované, nalijeme do hrnce smetanu, promícháme a můžeme podávat.
 
Do brokolicové polévky si můžeme dát i smetanu ke šlehání z kelímku pro lepší chuť. Teď už jenom dochutíme - tzn. řádně polévku osolíme, dle chuti samozřejmě. A je to. Víc nic, můžeme podávat. Dobrou chuť!

Další články