Zde může být vaše reklama.

Domácí premiéra 3. kolo: Fotbalisty SK Sigma čeká duel s Teplicemi

3. kolo: Fotbalisty SK Sigma čeká duel s Teplicemi

foto: Petr Pelíšek

02. 08. 2024 - 13:54

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají první domácí zápas v soutěžním ročníku. Po výhře v Českých Budějovicích (2:0) a remíze v Liberci (1:1) čeká Hanáky na Andrově stadionu střetnutí proti Teplicím (sobota, 20.00).

Hanáci jsou po dvou kolech a čtyřbodovém zisku na pátém místě v tabulce. To Teplice jsou na tom jinak, zatím nezískaly ani jeden bod a jsou druhé od konce. „Výsledky z prvních kol bereme jednoznačně jako dobrý vstup do soutěže. Čtyři body z venkovních zápasů se počítají a je to pro nás dobrý odrazový můstek před domácím utkáním,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma. „Platí, že doma to teď budeme chtít potvrdit. Doma se musí vyhrávat a neztrácet body. Věřím, že jsme dobře připravení, na druhou stranu nás nečeká jednoduchý soupeř. Teplice jsou houževnatý tým, skvěle organizovaný, poctivý a ukázalo se v prvních dvou utkáních, že se do nich těžko dostává,“ podotkl.

"Olomouc omladila tým, ale kostra zůstala. Není úplně stejná, ale mají dost zkušených hráčů, například Zorvan, Kliment nebo Pokorný. Mají toto jádro a pak mladé, běhavé hráče. Řadu kluků nastupujících nyní za áčko Sigmy známe ze skautování druhé ligy. Z některých našich pasáží v prvních dvou zápasech jsme byli až nadšeni, což zní paradoxně, když nemáme ani bod. Za předvedenou hru si ale nic nekoupíme. Víme, na jakých věcech pracovat," uvedl Jan Rezek, asistent trenéra Teplic. 

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Teplice začne v sobotu 3. srpna ve 20.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Pavel Orel, asistovat mu budou Tomáš Mokrusch a Radek Kotík.

Jak nastoupí:

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Navrátil, Spáčil, Breite, Zorvan, Šíp – Kliment. Trenér Tomáš Janotka.
FK Teplice: Ludha - Cykalo, Mareček, Mičevič - Švanda, Bílek, Trubač, Harušťák - Gning, Svatek, Horský. Trenér Zdenko Frťala.

Další články