Zde může být vaše reklama.

Mají další body Fotbalisté SK Sigma porazili Boleslav, Kliment dal dvě branky

Fotbalisté SK Sigma porazili Boleslav, Kliment dal dvě branky

foto: Petr Pelíšek

18. 08. 2024 - 16:55

Zápas 5. kola Chance ligy se fotbalistům SK Sigma Olomouc povedl za tři body. V domácím střetnutí proti Mladé Boleslavi dvakrát vedli, hostům se podařilo dvakrát srovnat. O výhře Hanáků rozhodl útočník Jan Kliment, který dal branky v nastaveném čase obou poločasů.

Sigma doma vyhrála i druhé utkání v tomto soutěžním ročníku. Už ve 4. minutě mohl otevřít skóre z Navrátil, jenže volej mu nevyšel. O deset minut později zakončoval Kliment, nůžkami však zamířil nad. Sigma se dočkala branky v 21. minutě. Slámův centr z rohového kopu poslal Mikulenka do sítě. Dvacetiletý záložník se v pátém ligovém utkání kariéry poprvé trefil v první lize. O pět minut později mohl skórovat podruhé, jeho střelu však zablokoval Vydra. Po následném rohu pak Mikulenka hlavou mířil nad. Hosté dokázali vyrovnat ze své úvodní střely na branku a zároveň první vážnější šance. Ladra posunul do vápna míč na Kušeje, zamířil přesně k tyči. Před koncem prvního poločasu si Sigma vytvořila několik šancí a nakonec vytěžila branku. Ve čtvrté minutě nastavení se z voleje po předchozím nepovedeném pokusu Spáčila trefil z hranice vápna přízemní ranou k pravé tyči Kliment. Mladoboleslavskému kouči Holoubkovi vyšlo poločasové střídání a nově příchozí Sakala po necelých třech minutách na trávníku srovnal. Otočit skóre mohl Pulkrab, po prudkém centru z pravé strany však netrefil. Hosty poté vylekal tečovaný centr Klimenta z pravé strany, který dopadl na břevno. V 71. minutě měl velkou šanci Kušej, ovšem trefil jen do boční sítě. A Sigma pak, stejně jako v první půlce, udeřila v nastavení a ze standardky. Na roh Vodháněla si naběhl Kliment a hlavičkou dal na tři dva.

„Jsme šťastní, že jsme dokázali zvítězit i ve druhém utkání doma. Zápas hodnotím jako zajímavý, atraktivní a hodně fotbalový. Vstoupili jsme do něj dobře a dvakrát vedli. Soupeř však ukázal, že je obrovsky silný zejména dopředu a dvakrát vyrovnal. Ve druhém poločase se zápas přeléval ze strany na stranu. Kluci ukázali velkou touhu po výhře a dotáhli zápas do vítězného konce. Věnovali jsme dost času standardním situacím, protože jsme věřili tomu, že v tom Mladá Boleslav může být zranitelná. Jsem moc rád, že se nám to potvrdilo,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 3:2 (2:1)

Branky: 45+4. a 90+4. Kliment (Vodháněl), 21. Mikulenka – 34. Kušej, 48. Sakala. Rozhodčí: Szikszay – Vlček, Pečenka. ŽK: Dele – Pulkrab. Diváci: 3125.

SK Sigma: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma (83. Chvátal) – Navrátil (67. Šíp), Zorvan (57. Dele), Breite (67. Juliš), Spáčil, Mikulenka (83. Vodháněl) – Kliment. Trenér Tomáš Janotka.

Ml. Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Suchý, Fulnek – Vydra (46. Sakala), Langhamer (64. Matějovský) – Solomon (55. Mašek), Mareček (46. Pulkrab), Kušej – Ladra (83. Stránský). Trenér David Holoubek.

Další články