Zde může být vaše reklama.

Mají další bod Fotbalisté SK Sigma remizovali v Liberci

Fotbalisté SK Sigma remizovali v Liberci

foto: Petr Pelíšek

28. 07. 2024 - 17:04

I ve druhém utkání nové sezóny dokázali fotbalisté SK Sigma Olomouc zabodovat. Ve 2. kole Chance ligy remizovali 1:1 v Liberci. Po první půlce prohrávali, pak srovnal z penalty Filip Zorvan.

V olomoucké sestavě chyběl pro zranění brankář Tadeáš Stoppen, poprvé v první lize tak chytal Jan Koutný. Jinak poslal trenér Tomáš Janotka do akce mančaft ve stejném složení, jako minulý víkend v Českých Budějovicích.

Zpočátku byli o něco aktivnější domácí, ale Sigma vše nebezpečné dokázala poměrně v klidu přečkat. Bezbrankový stav trval do 37. minuty. V té Šíp nechal po centru zleva na zadní tyčce volného Nyarka, který neměl problém zakončit. Sigma se za bodovým ziskem vydala po přestávce, přesněji po hodině hry. Po rohu nakopl Hlavatý Klimenta, který hrál stý ligový zápas, a pískala se penalta. Tu v pohodě proměnil Zorvan. V závěru pak mohly oba celky rozhodnout. Domácí nejprve po lajdáckém zákroku Pokorného trefil levou tyčku Plechatý. A pak na druhé straně Fiala vymotal obránce, jeho povedenou střelu do levé šibenice ale vytáhl na roh brankář Bačkovský.

„Jsem spokojení, je to dobrý počiny mít čtyři body po dvou zápasech venku. Měli jsme celkem slušný úvod, ale zbytek první půlky byl v režii domácích. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb a bylo to jiné. Už tam byla dravost a aktivita, rozbourávali jsme rozehrávku soupeře,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 37. Nyarko – 63. (pen.) Zorvan. Rozhodčí: Berka – Vlček, Cichra. ŽK: Letenay – Kliment. Diváci: 3640.

Liberec: Bačkovský – Plechatý, Ševínský, Mikula (71. Kayondo) – Koželuh, Icha, Hlavatý, Ghali (66. Preisler) – Višinský (71. Zyba), Nyarko (58. Letenay), Tupta (66. Frýdek). Trenér Radoslav Kováč.
SK Sigma: Koutný – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Navrátil (74. Mikulenka), Zorvan (81. Dele), Spáčil, Breite (74. Langer), Šíp (46. Fiala) – Kliment (81. Juliš). Trenér Tomáš Janotka.

Další články