Fashion Glam Olomouc

Zahájily přípravu Fotbalistky SK Sigma trénuje Petr Mrázek

Fotbalistky SK Sigma trénuje Petr Mrázek

foto: sigmafotbal.cz

16. 07. 2024 - 18:34

Fotbalistky SK Sigma Olomouc zahájily přípravu na novou druholigovou sezónu. Jdou do ní s novým trenérem, který se stal Petr Mrázek, legendární obránce Sigmy.

Petr Mrázek na trenérském postu nahradil Lubomíra Nedvěda, který se přesunul k dorostenkám. Mrázkovými asistenty budou Miloslav Novotný a Martin Repčík. „Cítili jsme, že kádr potřeboval změnu. Já i Luboš Nedvěd jsme u něj byli už dlouho, takže jsme chtěli novou tvář, která nabídne nový pohled. Volba padla na Petra Mrázka, to je Sigmácká ikona, dlouho tady hrál,“ řekl předseda ženského oddílu SK Sigma Miloslav Novotný.

Petr Mrázek má s trénováním bohaté zkušenosti, vedl i ženský tým. „Ženy jsem naposledy trénoval na Islandu dvě sezóny v letech 1995 a 1996 v malém městečku Hofsós. Je to potřetí, co jsem dostal nabídku vést ženský tým Sigmy. S Milošem Novotným se známe dlouho, hráli jsme spolu v béčku Sigmy,“ uvedl Mrázek. Nabídku na trénování žen měl i před startem minulé sezóny, tehdy ale kvůli zdravotním problémům odmítl. „Byl jsem po operaci kyčle, navíc pracovně vytížený, takže jsem nabídku nepřijal,“ podotkl.

Družstvo přebírá po Lubomíru Nedvědovi, který v minulé sezóně Sigmu dovedl na třetí místo. „Odvedl velice dobrou práci,“ pochválil Mrázek svého předchůdce, který od nadcházejícího ročníku povede olomoucké dorostenky. „Sigma je pro mě velká srdcovka, hrál jsem tady celkem dvacet tři let. To, že mám možnost vést dívčí tým, je pro mě radost, ale i velký závazek. Výsledek z minulé sezóny byl velmi dobrý,“ uvedl Mrázek. „Dlouhodobým cílem Sigmy je postup do první ligy. Souhlasím s tím. Z mého pohledu by Sigmě nejvyšší soutěž slušela,“ poznamenal.

První trénink fotbalistky Sigmy absolvovaly společně s dorostenkami. „Dohromady nás bylo sedmadvacet. Je důležité, abychom se dobře poznali. Proto jsme začali ve společném bloku, dali jsme do tréninku nějaká skupinová cvičení, došlo i na hru, kdy jsme mohli poskládat tři družstva. Holky k prvnímu tréninku přistoupily velice dobře,“ řekl Mrázek.

Na tréninku byly i nové tváře, o které má Sigma zájem. V jednání je přestup Akeishi Sandhu z Austrálie. Je jí, krajní záložnice z Calder United SC, hrající nejvyšší australskou soutěž žen. Dalšími posilami by měly být Kateřina Furiková ze Slovácka, Nela Zomberová z Ostravy a Martina Kopečková z Prostějova. V klubu zůstanou i Lucie Kotalová a Bára Beránková, které na Hané na jaře hostovaly.

Od čtvrtka 18. července absolvují olomoucké fotbalistky třídenní soustředění u Rožnova pod Radhoštěm. Závěr prvního týdne přípravy si zpestří duelem proti prvoligovým Pardubicím. „Máme na programu tréninky, bude to pro nás ale i teambuilding. Musíme probrat a nastavit si spoustu věcí,“ řekl Mrázek.

Program přípravy SK Sigma:
21. července, 15.00: SK Sigma Olomouc – Pardubice (hř. Řepčín)
27. nebo 28. července: Doloplazy dorost – SK Sigma Olomouc
3. srpna: SK Sigma Olomouc – Trenčín (hř. Těšetice)
10. nebo 11. srpna: Hodolany dorost – SK Sigma Olomouc (hř. Hodolany)

Další články