Fashion Glam Olomouc

Sigma zúžila kádr Útočník Zifčák jde do Pardubic na hostování s opcí

Útočník Zifčák jde do Pardubic na hostování s opcí

foto: Petr Pelíšek

12. 07. 2024 - 18:09

Týden před začátkem nového soutěžního ročníku oznámil SK Sigma Olomouc první zúžení kádru. Útočník Pavel Zifčák, který se do prvoligového mančaftu nevešel už v zimě, míří na roční hostování s opcí do Pardubic. Kluby o tom informovaly na svých sociálních sítích.

„Na útočných postech máme momentálně velkou konkurenci. Pavel Zifčák by pravděpodobně nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval. Proto jsme se rozhodli, že mu umožníme odchod do Pardubic,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

Na východě Čech Zifčáka přivítali. „Opce pro nás není v žádném případě formalita. Jsme připraveni ji uplatnit, protože z jeho minulého angažmá v Pardubicích víme, že Pavel je výborný hráč,“ říká Vít Zavřel, sportovní ředitel FK Padubice.

„Ze Sigmy se mi neodchází lehce, je to můj klub. Na jednu stranu je to trochu smutek, na druhou se těším na novou výzvu. Potřebuju především pravidelně hrát a věřím, že v Pardubicích budu mít větší prostor,“ řekl Pavel Zifčák.

Zifčák už v Pardubicích v minulosti působil. Během hostování v sezóně 2019/20 pomohl východočeskému celku k postupu do nejvyšší soutěže.

Pětadvacetiletý Zifčák je odchovancem Sigmy. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 90 utkání, vstřelil 12 gólů, to vše za Sigmu. Ve druhé lize má pak 41 startů, dal 3 branky.

V Pardubicích bude Zifčák trénovat stejně jako v závěru jara v Olomouc Jiří Saňák. V kádru pak potká hned několik odchovanců SK Sigma – jsou zde obránce Michal Surzyn, záložník Kamil Vacek a útočník Tomáš Zlatohlávek.

Další články