Zde může být vaše reklama.

Nepovedené derby Hokejisté HC Olomouc doma prohráli se Zlínem

Hokejisté HC Olomouc doma prohráli se Zlínem

foto: hc-olomouc.cz

29. 01. 2021 - 20:58

Ve 40. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Zlínu. Hanákům úterní pauza v soutěži moc neprospěla, s tradičním soupeřem prohráli o dvě branky.

Zlínu se v Olomouci povedla první perioda. Už v 6.minutě poslal hosty do vedení Gazda., když chvíli předtím domácí nevyužili přesilovku. Náskok Beranů byl do první pauzy ještě vyšší, podařilo se jim dát druhou branku. A když pak na začátku prostřední části hry přidali třetí branku, vystřídal v olomoucké kleci Konráda Lukáš. Potom se Mora trošku zvedla a povedlo se jí snížit. Branku dal ve svém prvním startu za Olomouc útočník Kunc, který na Hanou přestoupil v týdnu z Komety Brno. Do poslední části hry šli domácí se ztrátou dvou branek. Naděje na zvrat tedy stále byla. Jenže když deset minut před koncem přidal Zlín čtvrtou branku, už to nevypadalo dobře. V 56.minutě ještě snížil Švrček, ale to už bylo moc málo času, šlo jen o korekci porážky.

HC Olomouc – PSG Berani Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Kunc (Švrček, Bambula), 56. Švrček (J. Knotek) – 6. Gazda (Dufek), 19. Fryšara (Svoboda), 21. Vopelka (Nosek), 50. Šlahař (Fryšara). Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád (21. Lukáš) – Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík – Klimek, Nahodil, J. Káňa – Gřeš, Kolouch, Ostřížek – Bambula, J. Knotek, Kunc – Olesz, Strapáč, Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

PSG Berani Zlín: Kašík (32. Huf) – Nosek, Řezníček, Ferenc, Žižka, Gazda, M. Novotný, Suhrada – Vopelka, Fořt, Kubiš – Svoboda, Fryšara, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – J. Ondráček, Karafiát, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Další články