Zde může být vaše reklama.

Má výtečnou formu Juliš dává góly, klubové rekordy překonat nemůže

Juliš dává góly, klubové rekordy překonat nemůže

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2020 - 16:05

Útočník Lukáš Juliš přišel do SK Sigma Olomouc se dvěma zásadními úkoly – dostat se zpět do střelecké pohody a zlepšit tak ofenzivu Hanáků. Obojí se mu zatím daří výtečně. Má formu, dává jednu branku za druhou. Tak produktivního hráče, který by dával pravidelně góly, to už Sigma dlouho neměla. Za Sigmu v první lize zatím odehrál tři zápasy, dal v nich čtyři branky, gól dal i v pohárovém čtvrtfinále. Bilance to je skvělá, podobně produktivní vstupy do půlsezon v úvodu olomouckého angažmá měli Radek Drulák a Radek Onderka. Ovšem s jejich sériemi se Juliš rovnat nemůže, protože zatímco oni hráli ligová utkání v řadě, on nemohl vzhledem k podmínkám smlouvy nastoupit v domácím utkání proti Spartě. O žádnou sérii tak jít nemůže. Což nemění nic na skvělé produktivitě Lukáše Juliše.

V úvodu jara máte výtečnou formu. Skóroval jste v každém soutěžním zápase, ve čtyřech ligových a jednom pohárovém.
Padá mi to tam. To bylo jasně vidět i v utkání proti Jablonci, protože to byl takový ten gól z kategorie ošklivých. Ale jsem rád, že padl, jen škoda, že jsme to neudrželi. Hráli jsme přes padesát minut v deseti, to je pak těžké, takže bod bereme.

Je to zasloužená remíza? Vedli jste po první půlce, většinu utkání pak hráli v deseti.
Asi ano. Vedli jsme, pak jsme šli skoro tři sami na gólmana, tam to Greša nevyřešil. Ve druhé půlce měl šanci ještě Michal Vepřek. Jablonec pak do nás bušil, byla jen otázka času, jestli se jim tam povede trefit nějaký centr dobře, nebo ne.

Lze něco Greššákovi vůbec vyčítat? Mohl to třeba být zlomový moment zápasu, vedli byste dva nula.
My si nikdo nic nevyčítáme. Udělal to skvěle, akorát byla škoda, že brankář Hrubý to vystihl. Ale stalo se, jdeme dál.

Další články