Zde může být vaše reklama.

Před jarem FORTUNA:LIGY Sigma chce bojovat o Evropu, z ligy nebo poháru

Sigma chce bojovat o Evropu, z ligy nebo poháru

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2020 - 16:35

V sobotu vstoupí tým SK Sigma Olomouc do jarní části FORTUNA:LIGY. S jakým kádrem? S Jakými plány? Jak je na tým mančaft po zimních změnách? Jaká byla příprava? Nejen na tyto otázky odpovídali na tradiční tiskové konferenci před startem části soutěže sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář, trenér Radoslav Látal a zástupce kapitána David Houska.

Sigma má za sebou vcelku povedenou přípravu, nedostávala mnoho branek, ale na druhou stranu jich ani moc nedávala. Nejlepším střelce v přípravě byl záložník Pablo González, dal tří góly, ovšem dva z nich z pokutových kopů. Ofenzivu by měl při přetrvávajícím zranění Martina Nešpora na jaře vylepšit útočník Lukáš Juliš, který přišel na Hanou na hostování do konce sezony ze Sparty Praha.

„Odešel Kuba Plšek, ten už na konci roku. Pak během ledna David Zima. Přišel na hostování Lukáš Juliš, jinak těch změn tolik není, jsme v podstatě ve stejné sestavě, jako jsme byli. Takže nemyslím si, že byl až zase tak velký zásah do kádru,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář. Kromě Plška se Zimou ještě odešli na hostování útočník Ismar Tandir a záložník Jiří Texl. „Nějaké představy jsme měli, není to úplně podle nich, ale základ byl, abychom mohli doplnit pozici hrotového útočníka, když máme dlouhodobě zraněného Martin Nešpora. To doplnění jsme provedli. Byla ještě představa jednoho středového hráče, ale tam už se nám to nepodařilo dotáhnout do konce. Ale máme ještě nějakých pět šest dnů, ještě se může stát, že nějaké změna může nastat. Ale nic moc velkého to nebude,“ podotkl Minář.

„Příprava proběhla tak, jak jsme si přáli. Co jsme měli naplánované, to jsme zvládli. První tři týdny jsme byli v domácích podmínkách, nabírali jsme fyzickou kondici. Potom jsme odjeli do Turecka, kde herní soustředění proběhlo v pohodě na velmi kvalitních hřištích,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Myslím, že se tam i stmelila parta, cítím, že z mužstva jde takový úplně jiný duch. Teď už se připravujeme na Teplice,“ podotkl. V přípravě s prvoligovým áčkem byli dva dorostenci – záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp. „Oba mě velice překvapili, budou dál v kádru, budeme s nimi pracovat. Po Turecku jeli na reprezentační sraz, na turnaji ve Španělsku odehráli tři utkání. Jsou ještě mladí, ale předvedli se dobře. Kde budou hrát, to se rozhodneme,“ sdělil Látal.

A s jakým cílem jde prvoligové áčko SK Sigma do jara FORTUNA:LIGY? „Máme ho stanovený od začátku sezony a platí pořád. Tam se nic nemění. Hrát tak, abychom do poslední chvíle bojovali o poháry. Kromě ligy ještě hrajeme v MOL Cupu,“ řekl Látal. „Co se týká cílů, tak jsme realisti. Můžeme si říct, že SK Sigma Olomouc má mužstvo na to, aby byla mezi sedmým až desátým místem v tabulce. To je ta střední skupina. A hrana toho, jestli můžeme atakovat šesté místo, nebo budeme od spodní skupiny, je vždycky strašně tenká. Nepokazit čtyři pět utkání v posledních deseti minutách, tak jsme mohli šestou příčku atakovat. Ale pokazili jsme je, takže teď možná atakujeme tu spodní skupinu. Takže kvalitativně máme na střední skupinu a pak je to jenom o tom nějakém štěstí, šikovnosti utkání dohrát,“ uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

S odchodem Jakuba Plška se změní hra záložní řady. „Jsou to změny pro mě osobně velké. S Plšou, ale i předtím s Kalvim, jsem hrál několik sezon. Ale je to zase možnost pro ostatní hráče, aby se chytili, je to pro ně obrovská šance. Budou mít velkou motivaci, vidí, že mají možnost momentálně naskakovat,“ řekl záložník David Houska. „V zápasech se snažme komunikovat, organizovat hru. V přípravě se nám to dařilo. Teď to jen přenést do sezony, abychom získávali body a stoupali tabulkou výš,“ podotkl Houska.

Kádr SK Sigma Olomouc pro jaro sezony 2019/2020

Brankáři
Michal Reichl, Miloš Buchta, Aleš Mandous

Obránci
Michal Vepřek, Martin Hála, Václav Jemelka, Martin Sladký, Jan Štěrba, Vít Beneš, Milan Kerbr, Radek Látal

Záložníci
Šimon Falta, Tomáš Zahradníček, David Houska, Mojmír Chytil, Lukáš Greššák, Ondřej Zmrzlý, Pablo González, Václav Pilař, Kryštof Daněk

Útočníci
Jakub Yunis, Martin Nešpor, Lukáš Juliš, Jáchym Šíp

Přišli: Lukáš Juliš (hostování ze Sparty Praha), Kryštof Daněk, Jáchym Šíp (oba z dorostu).
Odešli: Jakub Plšek (Puskás Akademia), David Zima (hostování Slavia Praha), Jiří Texl (hostování SFC Opava), Ismar Tandir (hostování FK Pohronie)

Další články