Zde může být vaše reklama.

Bez několika opor? Sigma startuje nový ročník v Plzni

Sigma startuje nový ročník v Plzni

foto: Petr Pelíšek

12. 07. 2019 - 17:00

Fotbalistům SK Sigma Olomouc začíná v sobotu v podvečer nový soutěžní ročník. V 1.kole FORTUNA:LIGY hraje Modrá lavina v Plzni, startuje tedy na stadionu jednoho z nejsilnějších možných soupeřů. Trenéra Radoslava Látala čeká premiéra v mistrovském utkání a nebude to mít jednoduché. Ne jen vzhledem k síle soupeře, ale také proto, že velmi pravděpodobně nebude mít k dispozici tým v kompletním složení.

Mimo hru budou stoprocentně zranění brankář Miloš Buchta a také záložník Martin Hála, který ještě není zcela fit po loňském zranění a operaci kolena. Středečního předvádění dresů u radnice se pro nemoc nezúčastnil stoper Václav Jemelka, je tedy pravděpodobné, že bude scházet také v sobotním utkání. K tomu ještě v generálce minulý týden chyběl pro zranění záložník Tomáš Zahradníček. Takže na 1. kolo můžou být minus tři hráči základní sestavy z té z minulé sezony.

„Hráče už jsem poznal, vím, co od každého čekat. Věřím, že jsme na ligu dobře přichystaní, hlavně po kondiční stránce. Víme, že nás čeká těžký začátek, ale jsme nachystaní a budeme bojovat,“ řekl trenér Radoslav Látal po skončení přípravy. „Věřím, že jsme dobře připraveni. Budeme se chtít prezentovat syrovějším fotbalem, napadáním, chceme potěšit naše fanoušky a hru trošku zrychlit. Začátek máme velmi těžký, v prvních čtyřech zápasech nás třikrát čeká výjezd k náročným soupeřům. Za mužstvo můžu slíbit, že budeme bojovat, válčit a snažit se o nejlepší výsledky tak, aby na konci sezóny byli všichni spokojeni,“ podotkl Látal. Vstup do ligy mají Hanáci vskutku pekelný. Startují v Plzni, pak mají doma Zlín a následně je čekají výjezdy na Slavii a do Liberce.

Sigma by samosebou ráda vstoupila do sezony dobře. „Do Plzně jedeme podat co nejlepší výkon. Se strachem tam nejedeme. Chceme uhrát co nejlepší výsledek, vše se bude odvíjet od našeho výkonu,“ podotkl Látal.

A jak si trenér poradí s absencí brankáře Buchty? „Komplikace to určitě je, ale máme další dva velmi kvalitní gólmany, kteří jsou schopni Miloše zastoupit. Myslím si, že jejich výkon je vyrovnaný, takže volba bude na mně, ale také na trenérovi brankářů, který je zná delší dobu,“ uvedl Látal.

Premiéra v olomouckém dresu v české lize čeká záložníka Lukáše Greššáka, který v sestavě nahradí Lukáše Kalvacha. Ten ze Sigmy přestoupil právě do Plzně. Viktoria má v kádru čtyři odchovance SK Sigma, jsou to stoper Roman Hubník, záložníci Tomáš Hořava s Lukášem Kalvachem a útočník Tomáš Chorý.

Utkání FC Viktoria Plzeň versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 13. července od 19.30 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Milan Flimmel, Vít Melichar).

Pravděpodobné sestavy
Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Kovařík – Janošek, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Beauguel. Trenér Pavel Vrba.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek - Texl, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články