Zde může být vaše reklama.

Tři nula na hladko Volejbalistky VK UP nedaly Ostravě šanci

Volejbalistky VK UP nedaly Ostravě šanci

foto: Petr Pelíšek

16. 02. 2020 - 20:57

Po pauze vyplněné finálovým turnajem Českého poháru pokračovala extraliga volejbalistek 22. kolem své dlouhodobé části. Univerzita Palackého Olomouc po úspěšné obhajobě pohárové trofeje hostila nebezpečnou Ostravu, a přestože se proti čtvrtému týmu tabulky nadřela, zvítězila nakonec 3:0.

V hale Univerzity Palackého vstoupily do utkání aktivněji domácí volejbalistky (5:2, 8:4), jenže nastolené tempo neudržely, nechaly Ostravu srovnat (11:11) a dokonce ji několikrát krátce pustily do jednobodového vedení. Rozhodující moment první sady nastal při servisu Orvošové, při kterém Hanačky otočily z 18:19 na 23:19 a koncovku už dohrály do vítězného konce - 25:21.

Druhé dějství bylo dlouho vyrovnané a oba celky se střídaly v maximálně tříbodovém vedení. Častěji měla o něco více navrch Ostrava (2:5, 13:16), přetahovanou v závěru setu (23:22, 23:23) však opět lépe zvládl favorit, jenž po výsledku 25:23 vedl 2:0.

A když v úvodu třetí části otočila univerzita při servisu Kazačenkové z 3:4 na 7:4, vypadalo to, že obhájce mistrovského titulu kráčí k rychlé výhře. Jenže hosté přitvrdili na podání a domácí celek byl rázem v problémech (9:12, 11:15). Znovu s Kazačenkovou na servisu Olomoučanky srovnaly krok (12:16, 16:16), ale pak na palubovce opět vládly Ostravanky. Za stavu 18:23 už se diváci pomalu připravovali na další set, vysokoškolačky v čele s podávající Hodanovou však byly proti (23:23). Hostující volejbalistky poté zahodily dva setboly za sebou a přišel trest v podobě proměněného mečbolu Olomouce - 27:25 a 3:0.

„V klíčových momentech jsme byli nedůrazní v útoku. Trestuhodně jsme promarnili koncovku třetího setu, v němž jsme byli po celý jeho průběh lepší. Měli jsme v té chvíli složit balony na zem, místo toho jsme chybovali,“ zlobil se ostravský kouč Zdeněk Pommer.

„Těžce vybojované vítězství proti těžkému soupeři. Na nás po náročném finálovém turnaji Českého poháru logicky dolehl útlum. Holky dostaly dva dny volna, což bylo na výkonu i přes bojovnost týmu znát. Hra nebyla ideální, ale to se dalo trochu čekat. Teď už najíždíme na normální cyklus a pomalu zahajujeme přípravu na blížící se play-off,“ řekl trenér Univerzity Palackého Petr Zapletal.

Ve 23. extraligovém kole se Olomoučanky představí ve čtvrtek 20. února od 17 hodin na palubovce Prostějova.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0 (21, 23, 25)

Rozhodčí: Trumpeš, Ištvanech. Čas: 84 minut. Diváků: 500.

Olomouc: Hodanová, Bezhandolská, Orvošová, Kazačenková, Strušková, Handleyová, libero Kulová. Střídaly: Michalíková, Trnková.
Ostrava: Zemanová, Kašparová, Kojdová, Kalusková, Wanczyková, Žarnovická, libero Chevalierová. Střídaly: Žolnerčíková, Pospíšilová, Faltínová, Adamčíková.

Další články