Zde může být vaše reklama.

Obrat po pauze Zora vyhrála v Porubě a je čtvrtá

Zora vyhrála v Porubě a je čtvrtá

foto: Petr Pelíšek

16. 12. 2019 - 20:40

Házenkářky DHK Zora Olomouc ve 14.kole interligy zapsaly kulatou desátou výhru v sezoně. V Porubě o ni musely zabojovat, po prvním poločase totiž prohrávaly. Ale po přestávce přidaly, získaly dva body a jsou na čtvrtém místě.

Zora v úvodu utkání vedla, ale pak domácí celek zabral, stav otočil a vytvořil si náskok čtyř branek. Ten se Hanačkám podařilo korigovat a v poločase ztrácely jen jediný gól. Po přestávce šla Zora znovu do vedení, které už si nenechala vzít.

„Jsme velmi spokojení s hrou a samozřejmě i těmi dvěma body. Na Porubu jsme se připravovali, hlavně teda v obranné činnosti, a ta si myslím, že rozhodla. Dostali jsme 23 branek, což proti tak kvalitnímu družstvu je dobrá vizitka. V úvodu jsme se rozkoukávali, nebylo příjemné, když to ve 21. minutě bylo už o čtyři branky, to bylo špatné, ale pak se to zlepšilo. Hlavně tedy vstup do druhé půle, kdy jsme stříleli "lehké" branky z rychlých útoků po přechodu. To nám pomohlo. Jsem rád, že nás nerozhodily ani v závěru dvě přesilovky, Rašková něco chytila a zvládli jsme to,“ řekl trenér Zory Libor Malínek.

DHC Sokol Poruba - Zora Olomouc 23:26 (9:8)

Nejvíce branek: Andrýsková 8, Šmídáková 4, Palášková 3/2, Desortová 3 – Závišková 8, Patrnčiaková 8/5, Kašpárková 5. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmimetrové hody: 3/2 – 5/5. Vyloučení: 3:5. Diváci: 196.

DHK Zora Olomouc: Rašková, Haládíková, Polášková – Závišková 8, Trumpešová, Kapsová, Jansová 2, Sovová, Protivánková, Kašpárková 5. Salčáková 2, Krajčovičová, Gajdošíková, Krůpová, Patrnčiaková 8/5, T. Fryčáková 1. Trenér Libor Malínek.

Další články