Zde může být vaše reklama.

Domov pro seniory v Července se dočká přístavby

Domov pro seniory v Července se dočká přístavby

foto: Olkraj.cz

14. 02. 2022 - 05:56

Olomoucký kraj chystá projekt na dostavbu Domova pro seniory v Července na Olomoucku. Cílem celé akce je podle informací z kraje zajistit vyšší úroveň poskytovaných sociálních služeb.

„Projekt řeší zkvalitnění péče, tedy především výrazné zvýšení pobytového standardu, výstavbou jedno a dvoulůžkových pokojů přibližně pro třicet až třicet pět klientů, včetně zázemí sociálních služeb a podmínek pro personál. Je to jeden z našich důležitých dílčích kroků v dlouhodobém plánu humanizace sociálních služeb,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Dvoupodlažní objekt, jak je přístavba naplánovaná, by měl vyrůst na místě, kde dosud stojí hospodářská budova. Ta by měla jít k zemi. Kromě klientům bude sloužit budova také jako prádelna, zázemí údržby, sklady a garáže. 

„Ve druhém patře a podkroví jsou navrženy pokoje s vlastním sociálním zařízením. Chybět nebude ani jídelna, centrální koupelna, prostor pro skupinové cvičení a sesterny,“ poznamenal ředitel Domova pro seniory Červenka Josef Piska.

Zařízení v současnosti obývá 165 klientů a 95 zaměstnanců.

Projekt je momentálně ve fázi tvorby projektové dokumentace, kraj zároveň získává příslušné doklady a povolení.

„Předpokládané náklady činí přibližně 160 miliónů korun. Olomoucký kraj v tuto chvíli čeká na vhodný dotační titul, z něhož by mohl na stavbu čerpat finance. Pokud bude výzva v letošním roce vyhlášena, mohly by být stavební práce zahájeny nejdříve v druhé polovině příštího roku,“ doplnil Ivo Slavotínek.

Další články