Zde může být vaše reklama.

Dvojice spolupracujících zlodějů okradla seniorku z Mohelnicka

Dvojice spolupracujících zlodějů okradla seniorku z Mohelnicka

foto: Pixabay

05. 06. 2021 - 20:03

Policisté prošetřují okolnosti případu, během kterého neznámý pachatel, případně pachatelé, ošálili a odvedli pozornost seniorky, aby ji mohli okrást. A to se jim také povedlo.

"Na linku 158 ve středu 2. června 2021 dopoledne zavolala poškozená 80letá žena a operačnímu důstojníkovi popsala, co se stalo. Ten ihned vyslal do obce na Mohelnicku hlídku, která ji kontaktovala. Žena sdělila, že byla na zahrádce u svého domu, když za ní přišel neznámý muž a ptal se jí, zda nemá telefonní číslo na sousedku, se kterou potřebuje něco vyřídit. Přitom stočil řeč na zahrádku, že ji má udržovanou, co za květiny pěstuje atd. a tím se snažil odvést její pozornost," uvedla mluvčí policistů Jiřina Vybíhalová.

Ve svém jednání uspěl. Během jeho povídání si se stařenkou se na pozemek u domu nesjpíš dostal druhý pachatel, který v době, kdy jeho kolega mluvil se seniorkou, vnikl do domu odemčenými zadními dveřmi a dům prohledal.

"To zjistila poškozená až po odchodu návštěvníka a návratu domů. Zloděj úřadoval v ložnici, odkud sebral peníze. I přesto, že měla majitelka nemovitosti uzamčenou vstupní branku, udělala chybu, protože klíček nechala v zámku a pachatelé se s jeho pomocí dostali na pozemek a pak tam, kde potřebovali. Na případu v současnosti intenzivně pracujeme," doplnila mluvčí policie.

Další články