Zde může být vaše reklama.

Bývalý velitel v Olomouci Generál Blaško se otevřeně staví proti NATO, velebí Rusko

Generál Blaško se otevřeně staví proti NATO, velebí Rusko

07. 06. 2019 - 06:01

Kariéru udělal v rámci struktur Severoatlanické aliance, dnes se otevřeně staví proti NATO a sdílí na sociálních sítích i proruské weby. Bývalý velitel olomoucké posádky generál Blaško byl nyní zvolen do Evropského parlamentu.

Hynek Blaško uspěl ve volbách na kandidátce SPD a jen co dva dny po zveřejnění výsledků zamířil do Bruselu, spěchal za Marine Le Pen Když na facebooku děkoval svým voličům, napsal doslova: „Obrovský kus práce odvedla RAPTOR.Tv a Svobodné rádio. Oběma týmům srdečně děkuji. Společnými silami se to zdařilo se a získal jsem 47 505 Vašich hlasů. Úžasný výsledek. Samozřejmě mainstream nezklamal a objevily se o mě hnusné články, šoty ve zprávách. Zaperlil i Janda, tento nevzdělaný strážce pravdy, kterého živí česká společnost ze svých daní, protože jinak by si ani neškrtnul.“ Chlubí se Hynek Blaško veřejně podporou proruských médií typu Raptor.tv?

Co je Raptor.tv?
Raptor.tv je internetová televize, která v titulcích na své homepage nabízí Orbána, Noční vlky, rizhovor se Štefanem Harabinem a zprávy z Ukrajiny. Za televizí stojí Žarko Jovanovič přezdívaný Raptor, Žarko „Raptor“ Jovanovič je jeden z vlivných dezinformátorů v ČR. Nedávno na sebe upozornil například svoláním další demonstrace proti příjezdu kancléřky Angely Merkelové nebo svou účastí na recepci k svátku 28. října na Pražském hradě. Sám sebe označuje za agenta Kremlu. Bezprostředně po volbách umístil Jovanovič na svůj facebook snímek, jak stojí s Hynkem Blaškem pod sochou svatého Václava. Pro generála NATO v záloze je to minimálně zvláštní osobnostní vývoj.

Kdo je Hynek Blaško
Dne 8. května 2006 byl Blaško jmenován generálmajorem. Vojenskou činnou službu ukončil 31. července 2012 po rozpuštění olomoucké posádky, kdy odešel do zálohy. Do svého odchodu do zálohy byl velitelem Společných sil AČR. Společné síly AČR existovaly jako součást Armády České republiky v letech 2003 až 2013. Po odcodu do výslužby začal kritizovat ministerstvo obrany a stav české armády. Nejprve se pustil do sporu s tehdejším ministrem obrany Vondrou ohledně zrušení olomoucké posádky, které velel, následně svou kritiku rozšířil do obecnější roviny. „Naši kluci jsou opravdu profíci. Když si pak čtu, že to jsou žoldáci, je to hrozné. Slovo žoldák má úplně jiný význam. Já bych dnes mohl být žoldák. Jestliže mě tato armáda vycvičila a já nabídnu své služby někomu jinému, ne tomuto státu, pak jsem skutečným žoldákem, protože s tímto státem už nemám nic společného,“ uvedl v rozhovoru z roku 2014. Postupně pak přešel do otevřeně proruských pozic. Jehopzvolení europoslancem vyvolalo emoce, pozoruhodné bude sledovat jeho počítání v politice.

Další články