Zde může být vaše reklama.

Začátek týdne v kraji poznamenají mrznoucí mlhy

Začátek týdne v kraji poznamenají mrznoucí mlhy

foto: Pixabay

20. 01. 2020 - 06:00

Ta pravá zima, na kterou většina z nás může v posledních letech vzpomínat, to ani začátkem tohoto týdne ještě nebude. I přesto se budou pohybovat teploty v kraji kolem nuly a spíše pod ní, na některých místech se dočkáme i sněhu.

Během pondělí bude zpočátku oblačno až zataženo a ojediněle se objeví slabé sněžení, pod 300 metrů nad mořem i srážky smíšené nebo dešťové. Během dne dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti, místy až na skoro jasno. Nejvyšší teploty se přes den vyhoupnou mezi 1 až 4 stupně Celsia, na horách pak od -4 do 0 stupňů. Mírný severní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu a bude postupně slábnout.

V úterý nás čeká jasno až polojasno, místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -3 až -7 stupni Celsia, ojediněle až -10 stupni. Nejvyšší denní teploty pak od -2 až +2 stupňů, na Jesenicku až +5 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 metrů za sekundu.

Středa přinese zpočátku jasno až polojasno, místy se objeví mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Od severu nastane postupně přibývání oblačnosti a později místy sněžení, v polohách pod 400 metrů budou i srážky dešťové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -2 až -6 stupni Celsia, ojediněle až -10 stupni. Nejvyšší denní teploty pak od 0 až +4 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

Další články