Fashion Glam Olomouc

MAČETOU I KATANOU Policisté zabránili souboji na život a na smrt

Policisté zabránili souboji na život a na smrt

foto: Policie ČR

16. 07. 2024 - 10:45

Prostějov – Pro definitivní vyřešení sporů se rozhodli dva znesváření muži z Prostějova, kteří se chtěli utkat sečnými zbraněmi na život a na smrt v samém centru města. Souboji za bílého dne, kdy se na slunci zablýskl samurajský meč i mačeta s dlouhou čepelí, zabránili na poslední chvíli přivolaní policisté, kteří rozkurážené kohouty rychle zklidnili. Oba skončí před soudem, jeden pak zřejmě půjde za propálenou podmínku do vězení.

Příběh začal počátkem tohoto měsíce celkem nevinně. První, čtyřiapadesátiletý muž, seděl v autě, když k němu přistoupil druhý, o čtyři roky mladší, a něco mu vysvětloval. Konverzace se postupně měnila v hádku a došlo i na ostrá slova. Spor pro tu chvíli ukončil mladší muž, který řidiče přes okénko několikrát napálil pěstí do obličeje. S tím se ale starší nehodlal smířit. Zda se oba výtečníci dohodli na vzájemném souboji, policie nesdělila, každopádně se ale o chvíli později oba znovu potkali.

„V mezidobí si zašel mladší do zastavárny a požádal obsluhu o nějaký předmět, kterým by se mohl bránit. S mačetou v ruce pak vyšel na náměstí. Po chvíli na náměstí dorazil i napadený muž a v jedné ruce držel teleskopický obušek a v druhé samurajskou katanu. Vzájemně šli, v bojovém postavení proti sobě se zbraněmi zvednutými nad rameny a pohyby rukou naznačovali útok na protivníka,“ popsala situaci krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

To už však na místo dorazily hlídky strážníků a policistů a krvavému divadlu zabránily. Poté, co násilníkům odebrali zbraně a zchladili jim hlavy, muži zákona odvezli agresory na služebnu. Oběma sdělili podezření z trestného činu výtržnictví, za který jim hrozí až dva roky za mřížemi. Protože starší už letos za stejný zločin dostal podmínku, soud jej pravděpodobně pošle do vězení.

 

Další články