Zde může být vaše reklama.

Tramtarie chce od města pronajmout místo pod svými kontejnery

Tramtarie chce od města pronajmout místo pod svými kontejnery
Umělci z Chaos company kreslí na kontejner, který teď slouží jako sklad kulis.

foto: Lukáš Blokša

05. 03. 2020 - 15:00

Na svém zatím posledním zasedání rozhodla Rada města Olomouce mimo jiné o tom, že nepronajme divadlu Tramtarie místo, kde má divadlo v současné době umístěné dva kontejnery s kulisami. Přitom to vypadá, že Tramtarii by se takto umístěné kontejnery hodily, podle ředitelky Petry Němečkové totiž divadlo dlouhodobě bojuje s místem.

"V divadle dlouhodobě bojujeme s místem pro kulisy. To nám dočasně vyřešili kontejnery, stojící u našeho divadla, ovšem na místě, které patří městu. To na svém zasedání odmítlo pronájem tohoto prostoru. Momentálně řešíme spolu s městem další postup," prozradila Němečková.

"Divadlo Tramtarie má několik let lodní kontejnery na pozemku města bez řádného majetkoprávního vztahu. Nyní divadlo žádalo o nájem pozemku. Rada města žádosti nevyhověla. V souvislosti s další přípravou záměrů v území je třeba počítat i s odstraněním těchto kontejnerů," uvedla mluvčí radnice Radka Štědrá.

Kontejnery jsou na prostranství u divadla od oslav třiceti let od 17. listopadu, kdy je ještě na Palachově náměstí právě v rámci připomínkové akce k výročí sametové revouluce pokreslili umělci ze skupiny Chaoss company. Pokud by k odstranění kontejnerů skutečně muselo dojít, najde se pro ně místo jinde?

Další články