Zde může být vaše reklama.

Tomík se vrátil domů! Na náměstí ho čekalo přivítání, které bylo doprovázeno silnými emocemi

Tomík se vrátil domů! Na náměstí ho čekalo přivítání, které bylo doprovázeno silnými emocemi

02. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po roce a téměř třinácti tisících kilometrech se Tomík na cestách alias Tomáš Vejmola vrátil zpátky do Hranic. Na Masarykově náměstí jej čekala rodina i fanoušci, kteří Tomíka přijeli přivítat.

obi banner

Cestovatel a dobrodruh Tomáš Vejmola, kterého spousta lidí na sociálních sítích zná jako Tomíka na cestách, se v sobotu 28.7.2018 vrátil po ročním dobrodružství domů. Na Masarykově náměstí jej čekala stovka lidí včetně jeho rodiny.

S tuktukem z Bangkoku do Hranic

Celé dobrodružství odstartoval v létě 2017, kdy nasedl do Tuktuku a vydal se na cestu z Bangkoku do Hranic. Cesta byla pro Tomáše Vejmolu kolikrát náročná. Nesčetněkrát musel Tuktuk, které nazval Žihadlem, opravit a čelit různým překážkám.

Všechno však zvládl a se Žihadlem projel mimo jiné Íránem, Tureckem a Bulharskem. Téměř třináct tisíc kilometrů ujel z Thajska domů za rok.

Ukápla i slza...

Už před třetí hodinou odpolední se na náměstí v Hranicích začali scházet fanoušci, kteří čekali na Tomíkův příjezd. Nejdříve byla vidět doprovodná vozidla, která upozorňovala na blížící se Tuktuk.
Sám cestovatel byl po příjezdu přímo dojat. Se slovy „Co tady všichni děláte" mu po obličeji stekly první slzy. A nebyl sám. Pár fanouškům, kteří jeho cestu sledovali na sociálních sítích, ukápla slza taky.

Čím nás tento cestovatel ještě překvapí? Na to si budeme muset chvíli počkat. Možná nás překvapí nějakou besedou, knihou či další dobrodružnou cestou.

-nr-

 

Další články