Zde může být vaše reklama.

Město Konice rozhodlo Parkování na celém náměstí bude placené

Parkování na celém náměstí bude placené

foto: Archiv města, http://konice.cz/

24. 01. 2020 - 13:13

Rada města Konice tento týden rozhodla, že zpoplatní parkování na celém náměstí a navíc vybuduje asi dvacet nových parkovacích míst.

Situace na konickém náměstí je dlouhodobě kritizovaná. K dispozici je pouze několik parkovacích míst na malém parkovišti s poplatkem 5 korun za hodinu, nebo je možné zaparkovat zdarma.  „Situace s parkováním je problematická, protože jsou tady různé zákazové značky, které omezují lidi. Tady zrovna zastavilo brněnské auto bez problémů v zákazu. Městská policie tu situaci nějakým způsobem řeší, což u lidí, kteří ve městě žijí, přináší určitou nevoli,“ řekl Českému rozhlasu starosta Konice Michal Obrusník zvolený za Starosty a nezávislé.

Proto se Rada města rozhodla situaci řešit v rámci celého náměstí. „Předpokládáme, že regulací zpoplatnění parkování na celém náměstí za deset korun na hodinu, narovnáme situaci tak, aby nikdo nebyl diskriminován. Lidem umožníme koupit si parkovací lístek v automatu nebo zaplatit formou esemesky,“ dodal starosta.

Ke změně by mělo dojít na jaře. Pro ty, kteří za parkování nebudou chtít platit, budou stále k dispozici parkovací místa zdarma v docházkové vzdálenosti od náměstí.

Další články