Fashion Glam Olomouc

LUPIČ MĚL SMŮLU Voják zadržel lupiče, který okradl ženu na ulici za bílého dne

Voják zadržel lupiče, který okradl ženu na ulici za bílého dne

foto: Pixabay.com

21. 09. 2023 - 10:30

Prostějov - Vyloženě špatný den měl v sobotu dvaačtyřicetiletý muž z Chebska, který se rozhodl loupit za bílého dne v Prostějově. Nedošlo mu, že ve městě je již několik desetiletí základna profesionálních výsadkářů a šance, že některého z nich může při lupu potkat, je mnohem větší než třeba v Novém Jičíně. Navíc si vybral nesprávnou oběť, která se dokázala nějakou dobu bránit a tím upozornit na násilníka kolemjdoucí. Když k tomu přičteme dopolední čas, rušnou ulici a pomoc dalších lidí včetně vojáka z povolání, je jasné, že lupič skončil v policejní cele.

„Pachatel na chodníku ve Wolkerově ulici přiběhl zezadu k poškozené a vytrhl jí kabelku z ruky. Žena rychle zareagovala a chytila muže za oblečení, přitom však upadla na zem. Dotyčný ji krátkou chvíli vláčel za sebou, pak se mu podařilo vysmeknout a utéct. Několik svědků včetně profesionálního vojáka začalo pachatele pronásledovat,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Příslušník ozbrojených sil s dobrou kondicí muže po krátké honičce zadržel a předal hlídce městské policie. Kabelku s více než 7000 korunami, mobilním telefonem a doklady, kterou pachatel při úprku odhodil, strážníci přepadené ženě posléze vrátili zpět.

Podezřelý muž skončil v policejní cele a poté putoval do vazby. Ukázalo se, že jde o recidivistu, který již byl za stejnou trestnou činnost v minulosti odsouzen. Navíc je v současnosti prověřován pro podezření z dalších tří loupežných přepadení v jiných městech naší republiky. Násilník si vyslechl obvinění z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až deset let vězení.

Další články