Zde může být vaše reklama.

Hlas z ANO: Olomoucká organizace se už opatrně vzpírá krajskému vedení?

Hlas z ANO: Olomoucká organizace se už opatrně vzpírá krajskému vedení?

14. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Hanáckému Večerníku se podařilo získat svědectví člena olomouckého ANO. Bez uvedení svého jména popsal, co se nyní děje v krajské organizaci ANO. Z jeho slov jednoznačně vyplývá, že olomoucká skupina začíná pomalu chápat, čeho jsou schopni někteří členové z krajského vedení, a začíná se stavět na zadní.

reklama poutak

Lavinu emocí přitom spustilo nezařazení Milana Brázdila na kandidátku strany v nadcházejících parlamentních volbách. "Je to trochu jiný případ, než Košta. Ten přišel zvenčí, členové ho neznali. Ale Milan Brázdil je členem od roku 2013, všeho se účastnil a lidé ho berou," řekl nám náš zdroj. Podle něj nezazněl žádný důvod, kvůli kterému se s Brázdilem dál nepočítá. "Bylo pouze řečeno, že se neúčastnil nějakých mítinků. Jenže on byl tou dobou na dvou operacích," dozvěděli jsme se.

Údajně také v tuto chvíli nebude nikdo chtít nahlas nic říkat.  Olomouc už ale podle něj není jediná, kdo se začíná ozývat. "Olomouc už není jediná, komu tyhle praktiky vadí. Poprvé se na sněmu už ozvali i jiní," uvedl. Sám Milan Brázdil na svém facebooku napsal: "V Olomouci je dobrá parta lidí. Tohle je aktivita jen pár lidí z krajského předsednictva."

Ozvala se i Mohelnice

Zástupce Mohelnice pan Vykydal v návaznosti na průběhu krajského sněmu demonstrativně zcela stáhnul svou vlastní kandidaturu. Podle našich informací budou další následovat.

Kontaktovali jsem i asistenta poslance Brázdila, který se vyjádřil, že Milan Brázdil chce k celé záležitosti zatím zaujmout pasivní postoj a čekat, co se stane na celostátním předsednictvu, které bude finálně schvalovat kandidátní listiny. Náš utajený zdroj ale potvrdil, že pohár trpěliovosti přetéká...

-vb-

Další články